Υποτιμήθηκαν οι επιπτώσεις του Τσέρνομπιλ θεωρεί βρετανός ειδικός

Οι επιπτώσεις από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986 φαίνεται ότι έχουν υποτιμηθεί, καθώς ένας Ουαλός στατιστικολόγος θεωρεί ότι το ραδιενεργό νέφος που προκλήθηκε από το ατύχημα ευθύνεται για την αύξηση της παιδικής θνησιμότητας, που κατά τις εκτιμήσεις του σημειώθηκε το διάστημα 1986 έως το 1989, στην Μ. Βρετανία.

Ο κ. John Urquhart τονίζει στο άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist, ότι το διάστημα αυτό σημειώθηκαν τουλάχιστον 200 περισσότεροι θάνατοι παιδιών, ενώ καταγράφηκαν και σημαντικά περισσότερες γεννήσεις παιδιών με συγγενείς ανωμαλίες.

Σύμφωνα με τη θεωρία του κ. Urquhart, η ραδιενέργεια προκάλεσε εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και ιδίως σε ιώσεις.

Στις απόψεις αυτές αντιτίθενται επιστήμονες από το National Radiological Protection Board της Βρετανίας, οι οποίοι θεωρούν ότι η συσχέτιση αυτή δεν στηρίζεται επιστημονικά, καθώς οι εκτιμήσεις του κ. Urquhart για την πορεία του ραδιενεργού νέφους πάνω από την Αγγλία δεν είναι ακριβείς.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση