15λεπτη άσκηση χαρίζει χαμόγελα στους ηλικιωμένους

Ενας δεκαπεντάλεπτος περίπατος δεν αρκεί για να βελτιώσει την αερόβια ικανότητα ενός αθλητή, όμως είναι πολύτιμος για την υγεία ενός ηλικιωμένου. Μπορεί ο χρόνος να ακούγεται ελάχιστος, όμως η ολιγόλεπτη άσκηση βελτιώνει την διάθεση των ηλικιωμένων, τους βοηθά να λειτουργούν αυτόνομα και τους γεμίζει θετικές σκέψεις για τη ζωή.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Iowa State University, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο συνέδριο Psychology of Sport and Physical Activity Conference στις ΗΠΑ. Το περπάτημα αποτελεί έναν ανέξοδο και ασφαλή τρόπο άσκησης, ο οποίος συμβάλλει στην διατήρηση του σωματικού βάρους και της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς επίσης και στην μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη και άλλων μελλοντικών ασθενειών.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 20 άτομα, άντρες και γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 53 χρόνια. Τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το τέλος μιας δεκαπεντάλεπτης άσκησης στο διάδρομο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το περπάτημα στο διάδρομο δημιουργούσε ευχάριστα συναισθήματα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, σε αντίθεση με το αίσθημα που βιώνει ένας ασκούμενος όταν προπονείται έντονα. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της 15λεπτης άσκησης, οι συμμετέχοντες ένιωθαν ευδιάθετοι, γεμάτοι ενέργεια και ικανοί να διεκπαιρώσουν τα καθήκοντα της ημέρας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση