Στα 13 ξεκινούν τα ναρκωτικά στην Ιταλία

Η μέση ηλικία των νέων που ξεκινούν να κάνουν χρήση ναρκωτικών στην Ιταλία είναι πλέον η ηλικία των δεκατριών ετών, ενώ ιδιαίτερα έντονο είναι και το φαινόμενο της πολυεξάρτησης, δηλαδή η ταυτόχρονη χρήση πολλών ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα έντονη ανησυχία στη γειτονική χώρα και στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου οι αρχές εγκαινίασαν μία θερινή πανιταλική εκστρατεία κατά των ναρκωτικών.

Δεκάδες εθελοντές θα επισκεφθούν με τροχόσπιτα 60 ιταλικές πόλεις, θα σταθμεύσουν στις πλαζ και στις ντισκοτέκ, στα μπαρ και στα στέκια της νεολαίας. Τα τροχόσπιτα θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα εργαστήρια για αναλύσεις, αλλά και με μια βιβλιοθήκη, στην οποία θα μπορούν οι νέοι να ενημερώνονται για αυτό το θέμα.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται με 5.000.000 ευρώ, είναι μια πρωτοβουλία 12 ιταλικών κοινοτήτων, που ασχολούνται με την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του αλκοόλ, και στηρίζεται στην αρχή ”καλύτερα να συζητήσουμε παρά να κατηγορήσουμε”.

Στα τροχόσπιτα θα υπάρχουν εθελοντές- μέλη των κοινοτήτων, που γνωρίζουν το πρόβλημα και ξέρουν πως να προσεγγίσουν και να μιλήσουν με τους νέους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση