Συνθήκες τρίτου κόσμου στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ

Ενα στα έξι παιδιά, που ζουν στις αγροτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, με δυσκολία καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες διαβίωσης, λόγω της φτώχειας που επικρατεί στις συγκεκριμένες περιοχές και του αδύναμου συστήματος υγείας. Ο μέσος όρος του ετησίου εισοδήματος των οικογενειών που ζουν στην υπόλοιπη Αμερική είναι τρεις φορές πιο υψηλό απ’ ότι το εισόδημα των οικογενειών που κατοικούν στα σύνορα Αμερικής – Μεξικού, στο Μισισιπή, στην Κεντρική κοιλάδα της Καλιφόρνιας και στα Απαλάχια όρη.

To International Child Welfare Organization αναφέρει πως περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις παραπάνω αγροτικές περιοχές, με αποτέλεσμα το ποσοστό θνησιμότητας σε άτομα κάτω των 24 ετών να είναι 50% υψηλότερο, συγκριτικά με το αντίστοιχο ποσοστό στις αστικές περιοχές των ΗΠΑ.

Οι οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με την φτώχεια, λόγω των περιορισμένων επαγγελματικών ευκαιριών που τους παρουσιάζονται. Οι μισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί και δεν τους παρέχονται ειδικά προνόμια, όπως στους εργαζόμενους των αστικών περιοχών.

Επιπλέον το χαμηλό μορφωτικό τους επίπεδο δεν τους αφήνει περιθώρια επιλογών, αφού δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ισχυρότερης θέσης. Σε κίνδυνο όμως τίθεται καθημερινά και η υγεία τους, αφού η ποιότητα του νερού που καταναλώνουν δεν πληρεί τους κανόνες υγιεινής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από λοιμώξεις.

Τέλος, τα παιδιά που ζουν στις συγκεκριμένες αγροτικές περιοχές έχουν 104% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν χρήση αμφεταμινών, 50% περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν κοκαίνη και 34% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν χρήση μαριχουάνας, συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιδιά στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση