Τηλεόραση: Η μεγάλη αγάπη του Ελληνα

Η Ελλάδα έχει ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά όσον αφορά την κατοχή από τους πολίτες της συσκευών τηλεόρασης και τα μικρότερα ποσοστά όσον αφορά την κατοχή συσκευών βίντεο και DVD, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat.

Οι Έλληνες με ποσοστό 99% είναι, μαζί με τους Λουξεμβούργιους (100%) και τους Γερμανούς (99,7%), οι Ευρωπαίοι πολίτες που διαθέτουν σε μεγαλύτερο ποσοστό συσκευές τηλεόρασης στο σπίτι τους.

Τα μικρότερα ποσοστά συγκεντρώνουν η Πορτογαλία με 91,1% και η Γαλλία και η Σουηδία με 93%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 95,8%.

Αντίθετα, σε ότι αφορά τη κατοχή συσκευών DVD από τους πολίτες τους, η Ελλάδα με ποσοστό 0,4% είναι, μαζί με την Πορτογαλία (0,4%), την Αυστρία (0,5%) και την Ιρλανδία (0,6%), οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ. Τα μεγαλύτερα ποσοστά εμφανίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο με 5,1% και το Βέλγιο με 4,2%, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 3,2%.

Επιπλέον η Ελλάδα με ποσοστό 38,2% είναι τελευταία στην ΕΕ όσον αφορά τη κατοχή συσκευών βίντεο. Ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η Πορτογαλία με ποσοστό 59,2%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά παρουσιάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο με 85,9% και η Δανία με 83%, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 72,4%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση