Παχύσαρκοι από την ηλικία των 30 οι Αμερικανοί

Ποσοστό μεγαλύτερο του 27% των Αμερικανών ηλικίας 20 έως 74 ετών είναι παχύσαρκοι και μάλιστα πριν ακόμα φτάσουν την ηλικία των 30, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Annals of Internal Medicine.

Συνολικά το 61% των Αμερικανών ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες και στις μειονότητες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης βασίστηκαν σε πληροφορίες από περισσότερα από 9.000 άτομα που ζουν στις ΗΠΑ, οι οποίοι δήλωσαν το βάρος και το ύψος τους, στους ερευνητές 12 φορές για μία περίοδο 17 ετών. Μάλιστα τα ποσοστά των παχύσαρκων μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερα καθώς οι άνθρωποι τείνουν να υποεκτιμούν τα κιλά τους.

Πολλές προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν παραπανίσια κιλά, ολοένα και αυξάνει, κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ενώ η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι ο ρυθμός αύξησης της παχυσαρκίας και μάλιστα σε ολοένα και πιο μικρές ηλικίες, σημειώνει αύξηση.

Οι νέοι γίνονται παχύσαρκοι ολοένα και περισσότερο, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ατομα που γεννήθηκαν το 1964 γίνονται παχύσαρκοι με 26-28% γρηγορότερο ρυθμό απ’ ό,τι οι νέοι που γεννήθηκαν το 1957.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει παρέμβαση στη νεαρή ηλικία, καθώς το 80% των παχύσαρκων στην ηλικία των 30 ετών, ξεκίνησαν να παίρνουν βάρος λίγο μετά τα 20 ή και νωρίτερα.

Ακόμα και όσοι είναι ελαφρώς υπέρβαροι σε νεαρή ηλικία έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι αργότερα, με όλους τους κινδύνους για την υγεία με τους οποίους σχετίζεται η παχυσαρκία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση