Αποδίδουν τα μέτρα για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Η μείωση του αριθμού των νεκρών από τροχαία κατά 10% πέρυσι, και 21% το πρώτο πεντάμηνο του 2002, αποδεικνύει ότι το πενταετές στρατηγικό σχέδιο μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων της κυβέρνησης αρχίζει και αποδίδει τους πρώτους καρπούς, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Ο υπουργός τόνισε ότι η λέξη κλειδί για την αντιμετώπιση των τροχαίων είναι η άσκηση συνολικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι οι κατά καιρούς ανεξάρτητες πολιτικές φορέων και υπουργείων δεν απέδωσαν.

Αφού επανέλαβε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας συμβάλει κατά 70% στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων απαρίθμησε όλα τα μέτρα που εφάρμοσε το υπουργείο του για τη μείωση των τροχαίων (αυξημένα αλκοτέστ, απαγόρευση διά ροπάλου του σβησίματος των κλήσεων, έλεγχος για ζώνες και κράνη, κλπ) και απάντησε στις προτάσεις των βουλευτών, αρκετοί από τους οποίους επέμεναν στο πρόβλημα του αλκοολισμού που, όπως εκτίμησαν, εντείνεται στη νεολαία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι χρειάζεται η κυκλοφορία περιπολικών με συμβατικές πινακίδες ώστε να ελέγχεται καλύτερα η επιθετική οδήγηση, προανήγγειλε νέες εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών, επισήμανε την αποτελεσματικότητα των σταθερών φωτογραφικών ραντάρ, ενώ διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι με επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, οι αλλοδαποί που έχουν πάρει κλήσεις δεν θα μπορούν να εξέρχονται από τη χώρα εάν δεν τις πληρώσουν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση