Ευχηθείτε στον πατέρα σας Χρόνια Πολλά

Κόψτε ένα μπουκέτο λουλούδια, ανοίξτε την τρυφερή σας αγκαλιά και δώστε ένα ζεστό φιλί στον μπαμπά σας, προκειμένου να του ευχηθείτε χρόνια πολλά για την ‘Γιορτή του Πατέρα’. Μπορεί να ακούγεται σαν μία ακόμα εμπορική γιορτή που στοχεύει στην κατανάλωση χρημάτων για κάρτες και δώρα, αλλά είναι και μια ευκαιρία για να εκφραστούν συναισθήματα και βαθύτερες σκέψεις στο πρόσωπο που μας κράτησε σφιχτά στα δυο του χέρια, λίγα λεπτά μετά την γέννηση μας.

Για τις κόρες, ο πατέρας είναι πολύτιμος, αφού είναι το πρώτο πρόσωπο που συνάντησαν, που ερωτεύτηκαν και που εμπιστεύτηκαν. Το ίδιο αναγκαίος όμως είναι και για τον γιο, ο οποίος συνήθως τρέφει συναισθήματα θαυμασμού προς τον πατέρα του και έχει την τάση να τον μιμείται και να ακολουθεί την πορεία της ζωής του.

Κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζεται λοιπόν στην Αμερική η ημέρα του Πατέρα, η οποία καθιερώθηκε ως επίσημη εθνική γιορτή το 1924 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Calvin Coolidge. Η ιδέα γεννήθηκε από την κ. Β.Dodd, η οποία ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της για τον τρόπο που την ανέθρεψε και για το θάρρος που έδειξε μετά το χαμό της μητέρας της.

Μπορεί ένας πατέρας από την φύση του να μην είναι τόσο εκδηλωτικός και τρυφερός, όσο μια μητέρα, όμως δεν παύει να είναι εξίσου σημαντικός για την σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού και η φυσική του παρουσία να είναι απαραίτητη. Σήμερα λοιπόν 16 Ιουνίου του 2002 δείξτε την αγάπη σας στον μπαμπά σας, ως μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για ότι έχει κάνει για εσάς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση