Τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, αλλά και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Όπως είπαν αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την ανεργία στα ΑΜΕΑ, υπολογίζεται ότι το 75% των ικανών προς εργασία ατόμων δεν βρίσκουν δουλειά και αναγκάζονται να ζουν από τα επιδόματα και με την βοήθεια των οικογενειών τους.

Παράλληλα εκπρόσωποι από συλλόγους ατόμων με προβλήματα όρασης αναφέρθηκαν στα προβλήματα της Σχολής Τυφλών που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, η οποία όπως είπαν δεν προσφέρει ουσιαστικό έργο προς τους τυφλούς, καθώς πολλά από τα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης έχουν κλείσει.

Τόνισαν ακόμη ότι αν και η Πολιτεία δίνει ετησίως πολλά χρήματα στη σχολή, για την επιμόρφωση των τυφλών, αυτά καλύπτουν την μισθοδοσία των εργαζομένων, τους οποίους θεωρούν υπεράριθμους, χωρίς να παρέχονται οι ανάλογες υπηρεσίες.

Τα ΑΜΕΑ ζητούν δουλειά για όλους τους αναπήρους ικανούς για εργασία, αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, ενώ κύριο αίτημά τους είναι να σταματήσει ο κοινωνικός αποκλεισμός που υφίστανται καθημερινά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση