Κινητό, TV και οθόνη Η/Υ βλάπτουν την ανδρική γονιμότητα

Εχθροί της ανδρικής γονιμότητας φαίνεται να είναι η τηλεόραση, τα κινητά τηλέφωνα και οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη γονιμότητα, πενταπλασιάζοντας το ρυθμό φθοράς των σπερματικών κυττάρων.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν οι διοργανωτές του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Χειρουργικής Ανδρολογίας και Γεννητικών Οργάνων, το οποίο πραγματοποιείται στη Μύκονο από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου.

Οι επιστήμονες υπογράμμισαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά λόγω προβλημάτων γονιμότητας, ενώ 400.000 άνδρες έχουν στυτική δυσλειτουργία από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ερωτική ζωή των Ελλήνων σκιάζεται από σύννεφα, καθώς μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους δέκα άνδρες δεν είναι ικανοποιημένοι με την εξωτερική τους εμφάνιση, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά και η σεξουαλικότητά τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση