Ο Μπους κήρυξε τον πόλεμο και στην παχυσαρκία

Μετά τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ο πόλεμος κατά της …παχυσαρκίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, λάτρης ο ίδιος του τζόκινγκ, αποφάσισε να προσπαθήσει προσωπικά να πείσει τους συμπατριώτες του να χάσουν βάρος και να ανακαλύψουν τα οφέλη της γυμναστικής.

Ο κ. Μπους θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ένα πρόγραμμα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης ώστε οι Αμερικανοί να γίνουν ένας λαός πιο μυώδης και με καλύτερη υγεία, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κ. Αρι Φλέισερ.

Ο πρόεδρος θα δώσει ο ίδιος το παράδειγμα καθώς στις 22 Ιουνίου θα οργανώσει έναν αγώνα μήκους 3 μιλίων (4,8 χιλιόμετρα) κοντά στο Λευκό Οίκο. Στην κούρσα αυτή θα προσκαλέσει να συμμετάσχουν τα μέλη της κυβέρνησης και το προσωπικό του Λευκού Οίκου. Οι γυναίκες υπάλληλοι, με επικεφαλής την πρώτη κ. Λόρα Μπους, θα κάνουν τη δική τους πορεία, καλύπτοντας όμως τη μισή απόσταση σε σχέση με τους άνδρες.

Την προηγούμενη ημέρα ο κ. Μπους θα επισκεφτεί το Ορλάντο της Φλόριντα για να μιλήσει σε ηλικιωμένους για τα οφέλη της άσκησης στη μακροζωία.

Ο κ. Φλέισερ υπογράμμισε ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί δεν γυμνάζονται ποτέ και για το 70% του πληθυσμού η άσκηση είναι μια σπάνια δραστηριότητα. Κάθε χρόνο 300.000 Αμερικανοί πεθαίνουν από παχυσαρκία και 1,7 εκατομμύρια χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση