Εργαστηριακές εξετάσεις στο σπίτι με έξυπνη κάρτα

Μια νέα επαναστατική συσκευή, που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορίσει στην Μ. Βρετανία, δίνει την δυνατότητα στα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ή που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους από το σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν μικροβιολογικές εξετάσεις σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο.

H νέα αυτή συσκευή, η οποία επινοήθηκε από τον κ. James Jackson, βραβεύτηκε πρόσφατα στο Medical Futures Innovations Awards.

Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή διαθέτει ένα ειδικό μικροτσίπ, το οποίο καταγράφει τα αποτελέσματα της εξέτασης και στην συνέχεια τα στέλνει στο εργαστήριο για την απαραίτητη ανάλυση. Μέσα σε λίγες μέρες ο ασθενής λαμβάνει στο σπίτι τις απαντήσεις και ενημερώνεται λεπτομερώς για την κατάσταση της υγείας του.

Η συγκεκριμένη συσκευή έχει μικρό μέγεθος και βάρος και μεταφέρεται εύκολα. Τα αποτελέσματα της θεωρούνται αξιόπιστα και μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ηλικιωμένους, που δεν είναι σε θέση να κάνουν πολλές μετακινήσεις.

Η συσκευή θα διατίθεται σε χαμηλή τιμή, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να την αποκτήσουν. Η συστηματική παρακολούθηση της υγείας κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να περιοριστούν μελλοντικές δυσάρεστες εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση