Απολογούνται τα McDonald’s στις ΗΠΑ για τις πατάτες τους

Τα McDonald’s ζήτησαν συγνώμη από τους Ινδουιστές, τους χορτοφάγους αλλά και όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές, καθώς δεν παρείχαν πλήρη ενημέρωση για το λίπος που χρησιμοποιούν για τις τηγανητές πατάτες και τα hash browns στα εστιατόριά τους στις ΗΠΑ.

Το λίπος το οποίο χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s δεν ήταν 100% φυτικό λίπος καθώς περιείχε και εκχυλίσματα από μοσχάρι για τη βελτίωση της γεύσης, ενώ τα συγκεκριμένα τρόφιμα χαρακτηρίζονταν από τα McDonald’s ως κατάλληλα για χορτοφάγους.

Στο δελτίο τύπου που δημοσιεύεται στο επίσημο site των McDonald’s η εταιρία ζητά συγνώμη, καθώς δεν παρείχε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να κάνει κάποιος τις διατροφικές του επιλογές. ενώ αναφέρει ότι “…έπρεπε να έχουμε κάνει καλύτερη δουλεία σε κάποιους τομείς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύεται στο επίσημο site των McDonald’s, από την αρχή της δεκαετίας του ’90 χρησιμοποιούνται μόνο σπορέλαια για τις τηγανητές πατάτες, για λόγους μείωσης της χοληστερόλης, ενώ ήταν λάθος να χαρακτηριστούν κάποια προϊόντα κατάλληλα για χορτοφάγους, εφόσον περιείχαν και άλλα συστατικά ζωικής προέλευσης.

Τα McDonald’s αναφέρουν ότι δημιούργησαν μία ειδική επιτροπή για θέματα διατροφής και χορτοφάγων, που αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της διατροφής. Επιπλέον τα McDonald’s έκαναν δωρεά ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομάδες Ινδουιστών, χορτοφάγων αλλά και άλλων ομάδων.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση