Γκολ και θέαμα, αλλά και προβλήματα υγείας

Μήπως παρακολουθείτε τους αγώνες του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου συντροφιά με πίτσες και μπύρες; Εάν ναι, τότε θα ήταν καλύτερα να περιορίσετε τις κακές διατροφικές επιλογές υποστηρίζουν επιστήμονες από το Men’s Health Forum, προκειμένου να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα και να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις υγείας.

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και λιπαρών τροφών κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών αγώνων, η αγωνία και το άγχος για το αποτέλεσμα του παιχνιδιού και η αποχή από την άσκηση καθ’ όλη την περίοδο του πρωταθλήματος, μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία του ατόμου, ιδίως όταν ήδη αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας π.χ. υπέρταση.

Στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία το 1998, αναφέρθηκαν 151 περιστατικά που σχετίζονταν με τους αγώνες ποδοσφαίρου. Κρίσεις άσθματος λόγω άγχους, στηθάγχη, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ταχυκαρδίες, ήταν τα πιο κοινά αίτια εισαγωγής των φανατικών ποδοσφαιρόφιλων στα νοσοκομεία.

Οι ειδικοί λοιπόν προειδοποιούν τους λάτρεις του ποδοσφαίρου να αποφεύγουν την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών και ποτών, όταν παρακολουθούν τους αγώνες, καθώς επίσης να περιορίσουν το τσιγάρο. Επιπλέον είναι σημαντικό να διατηρούν την ψυχραιμία τους στα κρίσιμα παιχνίδια, προκειμένου να διατηρούν την καρδιακή τους συχνότητα και την αρτηριακή τους πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση