Τα κριτήρια επιλογής ερωτικού συντρόφου

Το φουσκωμένο πορτοφόλι ενός άντρα και η εντυπωσιακή εμφάνιση μιας γυναίκας δεν είναι τελικά το βασικό κριτήριο επιλογής συντρόφου των δύο φύλων, αφού η ευγένεια και η δημιουργικότητα φαίνεται να παίζει σημαντικότερο ρόλο στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αριζόνας, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology.

Μπορεί η γοητεία μιας γυναίκας και το υψηλό ετήσιο εισόδημα ενός άντρα να αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση του αντίθετου φύλου, όμως οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς και το καλό κοινωνικό status φαίνεται να υπερέχουν στις προτεραιότητες των δύο φύλων.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχε μια ομάδα φοιτητών. Τους ζητήθηκε να αναφέρουν με ποια κριτήρια επιλέγουν συνήθως τον σύντροφο τους και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικονομική κατάσταση του παρτενέρ τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις γυναίκες που είναι ευγενικές, ελκυστικές και γεμάτες διάθεση για ζωή, ενώ οι γυναίκες εστιάζουν την προσοχή τους στην κοινωνική θέση ενός άντρα και στην ευγενική συμπεριφορά του.

Ομόφωνα λοιπόν άντρες και γυναίκες ψηφίζουν καλή καρδιά και όχι πολλά λεφτά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση