Σημαντική διάκριση για το Ελληνικό ελαιόλαδο

Μία ακόμη παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα αποτελεί η κατάκτηση του πρώτου βραβείου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το κρητικό ελαιόλαδο ”Σητεία”- της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας – στο διεθνή διαγωνισμό για το Βραβείο Ποιότητας Mario Solinas.

Στο διαγωνισμό αυτό, που διενεργήθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για δεύτερη χρονιά, το κρητικό λάδι βραβεύθηκε για την άριστη ποιότητά του στην κατηγορία των εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων με φρουτώδη γεύση, αναδεικνύοντας παράλληλα την ποιοτική υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου.

Η διάκριση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς η χώρα μας παράγει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ποσοστό που ανέρχεται στο 85-90%, μεγαλύτερο από κάθε άλλη ελαιοπαραγωγό χώρα.

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι η βελτίωση της θέσης των ελαιολάδων, προκειμένου να βοηθηθούν οι καταναλωτές να επιλέγουν με ποιοτικά κριτήρια.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε επίσημη τελετή στις 5 Ιουνίου στη Μαδρίτη, στις 12.15 με 13.30, στα γραφεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου στα πλαίσια της 86ης Συνόδου του. Η τελετή θα καλυφθεί από το τηλεοπτικό συνεργείο του υπουργείου Γεωργίας, κάτι που καταδεικνύει την εθνική σημασία του βραβείου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση