Ο μεσημεριανός ύπνος αυξάνει την παραγωγικότητα

Εάν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας και να αφήσετε τον διευθυντή σας με τις καλύτερες εντυπώσεις, τότε δεν έχετε παρά να απολαύσετε έναν μεσημεριανό ύπνο, διακόπτοντας για λίγο την εργασία σας! Επιστρέφοντας αργότερα στην θέση σας θα νιώθετε ξεκούραστοι, ανανεωμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθείτε επιτυχώς στις απαιτήσεις της δουλειάς, υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο μεσημεριανός ύπνος είναι πολύτιμος στα άτομα τα οποία εργάζονται σε θέσεις όπου απαιτείται οπτική οξύτητα, πλήρη συγκέντρωση και ξεκάθαρη σκέψη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να πάρουν πιο ορθές αποφάσεις και να εκτελέσουν τις κατάλληλες ενέργειες.

Ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του ύπνου στην διεκπεραίωση των επαγγελματικών καθηκόντων μιας ομάδας ανθρώπων και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα άτομα που δεν κοιμόντουσαν το μεσημέρι παρουσίαζαν τις απογευματινές ώρες 52% μειωμένη παραγωγικότητα, συγκριτικά με την απόδοση τους το πρωί.

Αντίθετα, τα άτομα που ξεκουράζονταν έστω και για μισή ώρα το μεσημέρι δεν παρουσίασαν καμιά διαφορά στην απόδοση τους και μπορούσαν ακόμα και το απόγευμα να λειτουργήσουν εξίσου καλά, όπως και το πρωί.

Ο ύπνος φαίνεται να επιδρά θετικά στην παραγωγικότητα των εργαζομένων, αφού βοηθά τον οργανισμό να ξεκουραστεί και να ανανεώσει τις δυνάμεις του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση