Η πρώτη ελληνική βιομηχανία επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων

Την πρώτη ελληνική βιομηχανία επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων εγκαινίασε στον Ασπρόπυργο η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου. Το εργοστάσιο που είναι μια πρωτότυπη βιομηχανία συνολικής επένδυσης 13,5 δισ ευρώ, θα παράγει εναλλακτική καύσιμη ύλη για βιομηχανική χρήση και ανήκει στην εταιρεία POLYECO.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιάννης Πολυχρονόπουλος ανέφερε ότι οι επιστήμονες πέτυχαν να δημιουργήσουν από την επεξεργασία Βιομηχανικών αποβλήτων εναλλακτικά υγρά και στερεά καύσιμα για βιομηχανική χρήση.

Όπως είπε με το εργοστάσιο αυτό λύνονται πάρα πολλά προβλήματα της βιομηχανίας και της ναυτιλίας με τον πλέον ασφαλή και ωφέλιμο τρόπο και το κέρδος για όλους θα είναι πολλαπλό.

Διευκρίνισε επίσης ότι τα απόβλητα που θα παραλαμβάνει η βιομηχανία θα ελέγχονται προηγουμένως και δε θα γίνονται δεκτά ραδιενεργά υλικά, φυτοφάρμακα,διοξίνες, μολυσματικά νοσοκομειακά απόβλητα αλλά και ουσίες που δε μπορούν να γίνουν βιομηχανικά καύσιμα.

Εγκαινιάζοντας το εργοστάσιο η κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα ιδρυθούν και άλλες παρόμοιες βιομηχανίες επεξεργασίας αποβλήτων κι αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε στη χώρα μας καλύτερη διαχείριση αποβλήτων.

Εκτίμησε δε ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία θα βοηθήσει στην ποιότητα ζωής της ευρύτερης περιοχής ενώ η διάθεση των αποβλήτων στην εν λόγω βιομηχανία θα βοηθήσει συνολικότερα τις βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται στο Θριάσειο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση