Το θορυβώδες περιβάλλον επιδρά αρνητικά στην υγεία των παιδιών

Τα παιδιά, τα οποία εκτίθενται συχνά σε θορυβώδες περιβάλλον μπορεί να παρουσιάσουν μειωμένη απόδοση στο σχολείο, χαμηλή ικανότητα συγκέντρωσης και προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό journal Occupational and Environmental Medicine.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα παιδιά τα οποία κατοικούν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν ευερέθιστη συμπεριφορά, διαταραχές στον ύπνο καθώς και άλλα ψυχολογικά προβλήματα.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1400 παιδιά ηλικίας 8 – 11 ετών, τα οποία κατοικούσαν σε περιοχή της Αυστρίας. Τους ζητήθηκε να αναφέρουν πόσο συχνά ένιωθαν αγχωμένα και πως θα χαρακτήριζαν την ποιότητα του ύπνου τους.

Επιπλέον οι ειδικοί ρώτησαν τους καθηγητές των συγκεκριμένων παιδιών για την σχολική τους απόδοση και για τον τρόπο συμπεριφοράς τους στην τάξη και στους συμμαθητές τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα παιδιά τα οποία ζούσαν σε πολυτάραχο περιβάλλον ήταν πιο αδύναμοι μαθητές, δυσκολευόντουσαν περισσότερο να συγκεντρωθούν και είχαν πιο οξύθυμοι συμπεριφορά, συγκριτικά με τα παιδιά που μεγάλωναν σε πιο ήσυχο περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση