Πρώτη χωρίς αυτοδυναμία η Ν.Δ. στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας

Με πρώτη την ΔΗΚΙ (που πρόσκειται στη Ν.Δ.) αλλά χωρίς αυτοδυναμία και δεύτερη δύναμη την ανεξάρτητη παράταξη “Νέοι γιατροί – ιατρική ενότητα”, μετά την πτώση της ΠΑΣΚ Γιατρών ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα στην Αθήνα, με αποχή που ξεπέρασε το 55% ήταν: στην πρώτη θέση παρέμεινε η παράταξη ΔΗΚΙ (που πρόσκειται στη Ν.Δ.) με 3.219 ψήφους και ποσοστό 48,90% (47,19% το ’99). Τη δεύτερη θέση πήρε από την ΠΑΣΚ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ η ανεξάρτητη παράταξη «Νέοι γιατροί – ιατρική ενότητα» με 1.155 ψήφους και ποσοστό 17,57% (14,83%). Η ΠΑΣΚ ήρθε τρίτη με 1.072 ψήφους και ποσοστό 16,31% (21,96%). Στην τέταρτη θέση παρέμεινε η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) με 425 ψήφους και 6,47% (7,24%), στην 5η η «Αγωνιστική ενότητα γιατρών» (ΣΥΝ) με 351 ψήφους και ποσοστό 5,34% (7,24%). Το ίδιο ακριβώς ποσοστό πήρε και η νεοσύστατη ΑΡΣΙ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της παράταξης ” Νέοι γιατροί – ιατρική ενότητα ” κ. Πατούλη μας ανέφερε: Η αποχή ήταν ο μεγάλος νικητής αλλά και η ανεξάρτητη παράταξη “Νέοι γιατροί – ιατρική ενότητα” η οποία αναδείχθηκε 2η δύναμη στον μεγαλύτερο Ιατρικό Σύλλογο της χώρας, πρωτόγνωρο φαινόμενο για την ελληνική πραγματικότητα.

Σε ερώτηση για την μη ύπαρξη αυτοδυναμίας ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι οι γιατροί επέλεξαν ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων του ιατρικού χώρου είναι η σύμπραξη δυνάμεων με διαφορετικές αφετηρίες.

Τα αποτελέσματα στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η Ιατρική Συνδικαλιστική Κίνηση “Ενότητα – Δράση” που πρόσκειται στη Ν.Δ, με επικεφαλής τον Θ.Νικολαίδη συγκέντρωσε ποσοστό 57,75% και πήρε 9 έδρες, η Δημοκρατική Ιατρική Ανανέωση που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ιωσήφ Ελεμένογλου, πήρε 2 έδρες με ποσοστό 14,15%, η Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών που πρόσκειται στον ΣΥΝ με επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη, 3,72% και καμία έδρα, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση που πρόσκειται στο ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ.Αναστασιάδη συγκέντρωσε ποσοστό 6% και πήρε 1 έδρα, η “Ευρεία Συνεργασία”, συνασπισμός της Κίνησης Ανεξάρτητων Γιατρών και της Αυτόνομης Συσπείρωσης γιατρών του ΙΚΑ, 7% και μία έδρα, η Ανεξάρτητη Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης πήρε 4,40% και μία έδρα, η Νέα Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών, 6,40% και μία έδρα και ο Ανεξάρτητος συνδυασμός Νέοι Ορίζοντες συγκέντρωσε ποσοστό 0,59% και καμία έδρα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση