Οι Δανοί υπέρ της ευθανασίας των …ηλικιωμένων και των ψυχασθενών

Περίεργες απόψεις έχουν οι Δανοί για την ευθανασία, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 41% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της ευθανασίας σε ηλικιωμένα και καταπονημένα άτομα και το 20% υπέρ της ευθανασίας των βαριά ψυχικά αρρώστων!

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 999 ατόμων άνω των 17 ετών, προκάλεσαν την έκπληξη της κυβέρνησης και του ιατρικού σώματος, που παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο θέμα της ευθανασίας, αρνούμενοι έτσι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Ο υπουργός Υγείας κ. Λαρς Λέκε Ρασμούσεν δήλωσε στην εφημερίδα σοκαρισμένος από τον αριθμό των ατόμων που θέλουν να τεθεί τέρμα στη ζωή των ηλικιωμένων, των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Ενωσης της Δανίας, κ. Γιέσπερ Πούλσεν δήλωσε πως η Ενωση δεν θα συμβάλλει από την πλευρά της στην ευθανασία ακόμη κι αν αυτή νομιμοποιηθεί. Η ευθανασία δεν συνάδει με το ρόλο των γιατρών που είναι να θεραπεύουν και να περιθάλπουν τους ασθενείς, ενώ μπορεί να βλάψει τις σχέσεις τους με τους ασθενείς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση