Συνεργασία Ευρωκλινικής με το νοσοκομείο Johns Hopkins

Την συνεργασία της με το νοσοκομείο Johns Hopkins για την παροχή δεύτερης ιατρικής γνωμάτευσης ανακοίνωσε η Ευρωκλινική Αθηνών. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαχείριση των αιτήσεων από ασθενείς, γιατρούς και οργανισμούς που αναζητούν μια δεύτερη ιατρική γνώμη από κάποιον ιατρό του Johns Hopkins γίνεται μέσω του δικτύου σε ένα προσυμφωνημένο χρονικό διάστημα συνήθως 3-5 ημερών.

Συγκεκριμένα σε Δελτίο Τύπου της Ευρωκλινικής Αθηνών αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για το χώρο της υγείας στην Ελλάδα. Η συνεργασία της Ευρωκλινικής Αθηνών με το νοσοκομείο Johns Hopkins, σε επίπεδο παροχής δεύτερης ιατρικής γνωμάτευσης, αποκτά ιδιαίτερη σημαντικότητα αφού:

· πολλοί είναι οι ασθενείς, οι οποίοι αναζητούν δεύτερη ιατρική γνώμη, ιδίως όταν η αρχική διάγνωση είναι δυσμενής ή όταν η συνιστώμενη θεραπεία είναι πολύπλοκη και

· το «Johns Hopkins» κατέχει – σύμφωνα με την έγκυρη αξιολόγηση του US News and World Report- επί έντεκα συνεχή χρόνια, την πρώτη θέση στη λίστα των καλύτερων νοσοκομείων των ΗΠΑ.

Με τη δεύτερη γνώμη επιδιώκεται να επιβεβαιωθεί η κατάσταση για τον ασθενή. Η επιβεβαίωση από έναν ακόμα έμπειρο επαγγελματία βοηθάει τον ασθενή να αντιμετωπίσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση την όποια δύσκολη κατάσταση. Από το Johns Hopkins ζητείται συχνά δεύτερη γνώμη, επειδή θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία χάρη στη σύνδεσή του με το ομώνυμο Πανεπιστήμιο, την άρτια υλικοτεχνική υποδομή του και το υψηλής εξειδίκευσης ιατρικό προσωπικό.

Σχετικά με το νοσοκομείο Johns Hopkins

Πρωτοπορώντας στην τάση για ταχύτατες αλλαγές παγκοσμίως στον τομέα της υγείας, η Johns Hopkins International συνεργάζεται με ασθενείς, γιατρούς και ιδρύματα από όλον τον κόσμο προκείμενου να παρέχει στην παγκόσμια κοινότητα ό,τι καλύτερο διαθέτει η ιατρική του Johns Hopkins στην έρευνα, την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και τις κλινικές υπηρεσίες. Η αποστολή του είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, όπου η αναζήτηση νέων γνώσεων θα προσφέρει διαρκώς πιο αποτελεσματική φροντίδα σε όλους.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, το Johns Hopkins έχει αναπτύξει το Δίκτυο GlobalAccess, με τη χρήση προηγμένων τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να κοινοποιηθούν οι ιατρικές εφαρμογές και οι υπηρεσίες που προσφέρει. Η διαχείριση των αιτήσεων από ασθενείς, γιατρούς και οργανισμούς που αναζητούν μια δεύτερη ιατρική γνώμη από κάποιον ιατρό του Johns Hopkins γίνεται μέσω του Δικτύου, ενώ το GlobalAccess λειτουργεί ως πύλη εισόδου στους 1.800 άρτια κατηρτισμένους ιατρούς πλήρους απασχόλησης της Ιατρικής Σχολής του Johns Hopkins και διαχειρίζεται εκατοντάδες αιτήσεις ετησίως, παρέχοντας μια δεύτερη ιατρική γνώμη σε ένα προσυμφωνημένο χρονικό διάστημα, συνήθως 3-5 ημερών. Η υπηρεσία καλύπτει ειδικότητες στις οποίες το Johns Hopkins ηγείται στους τομείς της έρευνας, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας και της φροντίδας ασθενών. Οι ειδικότητες αυτές περιλαμβάνουν : Ωτορινολαρυγγολογία, Οφθαλμολογία, Χειρουργική, Γυναικολογία και Μαιευτική, Καρδιολογία, Παθολογία, Δερματολογία, Ορθοπεδική, Νευρολογία, Νευροχειρουργική και Ουρολογία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση