Τα βρέφη ξεχωρίζουν με μεγαλύτερη ευκολία πρόσωπα

Μην σας ξεγελά το ναζιάρικο βλέμμα ενός μωρού, ούτε τα αθώα του χαρακτηριστικά, αφού από την ηλικία των 6 μηνών ένα βρέφος μπορεί να ξεχωρίσει τα πρόσωπα που διακρίνει με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι οι ενήλικες. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Sheffield και του Λονδίνου, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Sheffield.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις κινήσεις των ματιών κάποιων βρεφών την στιγμή που παρατηρούσαν μια σειρά από φωτογραφίες με ανθρώπους και πιθήκους και διαπίστωσαν πως τα μωρά μπορούσαν να ξεχωρίσουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά ακόμα και των πιθήκων. Αντίθετα, οι ενήλικες δεν είχαν αυτήν την ικανότητα.

Ακόμα και όταν οι επιστήμονες αναποδογύρισαν τις φωτογραφίες των πιθήκων, τα βρέφη κατάφεραν και πάλι να τους ξεχωρίσουν, προκαλώντας έκπληξη στους ειδικούς.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου και την εξέλιξη κάποιων μηχανισμών του εγκεφάλου, τα μικρά παιδιά φαίνεται να χάνουν αυτήν την ικανότητα και να μην μπορούν να αντιληφθούν με τόση λεπτομέρεια τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση