Το νερό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας

Το νερό όχι μόνο ξεδιψάει, αλλά φαίνεται να μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Epidemiology.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τουλάχιστον 5 ποτήρια νερό ημερησίως, είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από έμφραγμα (41% για τις γυναίκες και 54% για τους άνδρες).

Ομως κάτι άνάλογο δε φαίνεται να ισχύει για άλλα ποτά όπως ο καφές, το τσάι, οι χυμοί, το γάλα και το αλκοόλ, καθώς όσοι κατανάλωναν πολλά υγρά ημερησίως (όχι νερό) είχαν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από έμφραγμα και ιδίως οι γυναίκες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προήλθαν από τα ερωτηματολόγια τρόπου ζωής που εστάλησαν το 1976 σε περισσότερα από 20.000 άτομα (άνδρες και γυναίκες), ηλικίας 38 ετών ή μεγαλύτερη.

Το νερό, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, συμβάλλει στον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων στο αίμα. Το νερό μπορεί να κάνει μόνο καλό, ενώ συγκριτικά με άλλους παράγοντες που έχουν βρεθεί να μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος, όπως είναι η ασπιρίνη και το αλκοόλ, δεν προκαλεί άλλα προβλήματα και αποτελεί τον πιο εύκολο και φθηνό τρόπο να βοηθήσει κανείς την υγεία της καρδιάς του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση