Βρώμικα θεωρούν οι Βρετανοί τα νοσοκομεία της χώρας τους

Δύο στους πέντε Βρετανούς ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας τους (NHS), θεωρούν ότι οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σε αυτά είναι ιδιαίτερα κακές, ενώ ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι το προσωπικό δεν ενδιαφέρεται, όσο θα έπρεπε, για την καθαριότητα.

Η λίστα των παραπόνων σχετικά με την καθαριότητα και την υγιεινή των νοσοκομείων που εξέφρασαν οι ασθενείς είναι ιδιαίτερα μεγάλη, και όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε ο διεθνής ιδιωτικός οργανισμός ερευνών ΝΟΠ, για λογαριασμό της κυβέρνησης, οι Βρετανοί θεωρούν ότι πολύ λίγα πράγματα βελτιώθηκαν στην διάρκεια του περασμένου χρόνου.

Ανάλογη επίσημη έρευνα, πριν δύο χρόνια είχε καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα, υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν και η αιτία για τον αυξημένο αριθμό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, οι οποίες αποτελούν αιτία θανάτου πολλών ασθενών κάθε χρόνο, αλλά και έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες και τα μέτρα που πήρε η Βρετανική κυβέρνηση η κατάσταση δείχνει να μην έχει βελτιωθεί. Φαίνεται τελικά ότι τα ελληνικά νοσοκομεία κατηγορούνται αδίκως ότι δεν συναγωνίζονται τα ευρωπαϊκά…

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση