Η χορτοφαγία προστατεύει και από τον καρκίνου του μαστού

Οι γυναίκες χορτοφάγοι φαίνεται να έχουν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, ενώ δεν υπάρχει σαφής συσχέτιση με την κατανάλωση του κρέατος και του συγκεκριμένου καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Cancer.

Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν γυναίκες, οι οποίες είχαν μεταναστεύσει από την Ινδία ή την Ανατολική Αφρική στην Αγγλία, βρέθηκε ότι όσες γυναίκες είχαν διατηρήσει την παραδοσιακή διατροφή τους, που βασίζονταν σε λαχανικά και όσπρια, είχαν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, σε σχέση με τις γυναίκες που υιοθέτησαν τη δυτικού τύπου διατροφή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη πρόσληψη λαχανικών και διαιτητικών (φυτικών) ινών είχαν τη μικρότερη πιθανότητα να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού.

Δε βρέθηκε κάποια συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια) και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το αν τελικά παίζει κάποιο ρόλο η κατανάλωση κρέατος, τα αποτελέσματα παρέχουν ενδείξεις ότι η μακροχρόνια διατροφή που είναι πλούσια σε λαχανικά, όπως είναι αυτή που παρατηρείται σε περιοχές της Νότιας Ασίας, πιθανόν να παρέχουν προστασία έναντι του καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση