Η σημασία της ανακάλυψης των Ελλήνων ερευνητών για τον ιό του AIDS

“Αυτό, που ανακαλύψαμε και που αποτελεί ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα για την αντιμετώπιση του AIDS, θα βοηθήσει στο να βρεθούν νέες θεραπείες και συνδυασμοί φαρμάκων για τον περιορισμό του ιού”, τόνισε ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, κ. Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος σε συνεργασία με άλλους Ελληνες επιστήμονες ανακοίνωσε ότι ο ιός του AIDS έχει τη δυνατότητα να κρύβεται και στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος με την ονομασία ΝΚ (Natural Killers).

Απαντώντας σε ερωτήσεις, που του έθεσαν οι Ελληνες δημοσιογράφοι, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της Βουλής, κ. Απόστολου Κακλαμάνη, σε διακεκριμένους ομογενείς στην Ουάσιγκτον, στην οποία παρέστη, ο κ. Παυλάκης προέβη στην εκτίμηση ότι η ανακάλυψη αποτελεί ελπίδα για το μέλλον, αλλά, άμεσα, οι ασθενείς με AIDS θα πρέπει να εμπιστεύονται το θεράποντα ιατρό τους.

Επεξηγώντας τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης, ο κ. Παυλάκης είπε ότι, νωρίτερα, είχε βρεθεί πως ο ιός μπορούσε να κρυφθεί και στα κύτταρα ”Τ” του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που οδηγούσε τους επιστήμονες στη σκέψη ότι το πρόβλημα λύνεται με την καταστροφή όλων αυτών των κυττάρων.

“Η ανακάλυψη, όμως, ότι ο ιός κρύβεται και στα κύτταρα ”ΝΚ” σημαίνει πως το πρόβλημα δε λύνεται έτσι”, πρόσθεσε ο κ. Παυλάκης, αναφέροντας πως αυτό είναι “κακό νέο”, αλλά, όπως εκτίμησε, μακροχρόνια, θα αποδειχθεί καλό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση