Σχέδιο Δράσης για την προστασία της παιδικής ηλικίας

H υιοθέτηση ενός Σχεδίου Δράσης για την προστασία της παιδικής ηλικίας κρίνεται πλέον απαραίτητη προκειμένου να γίνουν θετικά βήματα όσον αφορά τη θνησιμότητα, την εκπαίδευση, τη διατροφή, τις αρρώστιες. Αυτό τόνισε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνη Ζορμπά σε σημερινή συνέντευξή της στα γραφεία του ΟΗΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για τα Παιδιά (8-10 Μαϊου) ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οπως είπε, στη Σύνοδο συμμετείχαν 3000 αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο και απαιτήθηκαν μαραθώνιες συνεδριάσεις για να ξεπεραστούν διαφωνίες που αφορούσαν την αποχή από το σεξ, την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την έκτρωση, την θανατική ποινή σε ανήλικους, την αύξηση του ποσοστού της αναπτυξιακής βοήθειας κ.α.

Τα στοιχεία

Στη συνέντευξη μετείχε και η υπεύθυνη πληροφοριών του γραφείου του ΟΗΕ στην Αθήνα Μίρκα Γόντικα η οποία παρέθεσε ορισμένα στοιχεία όπως ότι:

-Το 36% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι παιδιά. Κάθε χρόνο γεννιούνται 138 εκατ. παιδιά

-Ενα στα 14 παιδιά ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας

-1 στα 12 παιδιά πεθαίνει πριν τα 5 χρόνια του

-Για κάθε 100 παιδιά που γεννήθηκαν το 2000 μόνο τα 7 γεννήθηκαν σε βιομηχανοποιημένες χώρες, 26 από αυτά δεν θα εμβολιαστούν για καμιά ασθένεια, 30 θα υποφέρουν από υποσιτισμό, 19 δεν θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, 17 δεν θα πάνε ποτέ σε σχολείο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση