Βιολογικός καθαρισμός στην Πάτρα

Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή 12/5 ο Βιολογικός Καθαρισμός της Πάτρας, σε έκταση 85 στρεμμάτων σε περιοχή του Δήμου Παραλίας. Από τη συνολική έκταση τα 35 στρέμματα αποτελούν πάρκο πρασίνου με 6.000 δένδρα και θάμνους, τα οποία αρδεύονται απο τα επεξεργασμένα νερά του ίδιου του έργου.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Παν. Χελάς, ο Βιολογικός Καθαρισμός της Πάτρας, είναι ο πιο σύγχρονος στη χώρα μας και ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης.

Το έργο που κόστισε περισσότερα από 20 δισ. δραχμές, άρχισε να κατασκευάζεται το 1992 με δαπάνες του Ταμείου Συνοχής αλλά και συνεισφορά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για την ολοκλήρωσή του απαιτήθηκαν πάνω από 350.000 εργατοώρες, ενώ απασχολήθηκαν περί τα 165 άτομα. Τα επεξεργασμένα λύματα οδηγούνται στη θάλασσα μέσω υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 1000 μέτρων.

Τα εγκαίνια του Βιολογικού Καθαρισμού έκαναν η υφυπουργός κ. Ροδούλα Ζήση και ο δήμαρχος Πατρέων κ. Ευαγγ. Φλωράτος, ενώ μίλησαν για τη σημασία και την αξία του στη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Μπελιβάνης και ο τέως δήμαρχος κ. Ανδρ. Καράβολας επί των ημερών του οποίου άρχισε η κατασκευή του έργου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση