Πέθανε η Νταϊάν Πρίτι

Η Νταϊάν Πρίτι, η Βρετανίδα που έπασχε από ανίατη ασθένεια και είχε επιδοθεί σε μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα για να κατακτήσει το δικαίωμα στην ευθανασία, πέθανε το περασμένο Σάββατο 11/4, όπως ανακοίνωσε ο σύζυγός της.

Η κ. Πρίτι άφησε την τελευταία της πνοή σε κλινική κοντά στο Λούτον, στο βόρειο Λονδίνο, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της.

”Η Νταϊάν χρειάστηκε να υποστεί αυτό που προέβλεπε και φοβόταν και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτε γι’αυτήν”, δήλωσε ο σύζυγός της, κ. Μπράιν Πρίτι.
Είχε αρχίσει να αισθάνεται δύσπνοια εδώ και δέκα ημέρες, τρεις ημέρες αφότου είχε δει να απορρίπτεται το αίτημά της για ευθανασία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κ. Πρίτι, που υπέφερε από ανίατη εκφυλιστική ασθένεια και ήταν παράλυτη, δεν μπορούσε να θέσει η ίδια τέλος στη ζωή της και επιθυμούσε να αυτοκτονήσει με τη βοήθεια του συζύγου της, χωρίς αυτός να διωχθεί ποινικά, την στιγμή που εκείνη θα επέλεγε, για να αποφύγει τον πόνο και την απώλεια της αξιοπρέπειάς της, την οποία προκαλεί η ασθένεια από την οποία έπασχε στο τελικό της στάδιο. Η Βρετανική δικαιοσύνη και κατόπιν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων ΔΙκαιωμάτων δεν της αναγνώρισαν το δικαίωμα αυτό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση