Κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις γνωστές αθλητικές εταιρείες

Κατηγορίες για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού αντιμετωπίζουν τρεις Αμερικανικές εταιρείες, η Electronic Products Distribution, η Hudson Berkley Corporation και η United Fitness of America, οι οποίες έχουν λανσάρει στην αγορά μηχανήματα γυμναστικής που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους και άμεση γράμμωση των κοιλιακών!

Η Federal Trade Comission ανακοίνωσε στις παραπάνω εταιρείες τη δυσαρέσκεια της, υποστηρίζοντας πως διαφημίζουν τα προϊόντα τους με λανθασμένο τρόπο, γεμίζοντας τους καταναλωτές με ψεύτικες ελπίδες.

Τα προϊόντα που φέρουν την ονομασία AB Energizer, AbTronic, and Fast Abs παρουσιάζονται σαν μηχανήματα γυμναστικής που μπορούν να διαφοροποιήσουν το σώμα του ασκούμενου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αντικαθιστώντας το γυμναστήριο και τα προγράμματα διατροφής.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής διαφημίζονται στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, στα περιοδικά και στις εφημερίδες.

Η Federal Trade Comission αντιτίθεται στα σλόγκαν που χρησιμοποιούν οι κατασκευάστριες εταιρείες, τα οποία κάνουν λόγο για σφιχτούς κοιλιακούς χωρίς ιδρώτα, για 30% περισσότερη αποτελεσματικότητα από τις απλές ασκήσεις της κοιλιακής χώρας και για χάσιμο αρκετών κιλών μέσα σε ένα κιόλας μήνα.

Επιπλέον οι εταιρείες υποστηρίζουν πως τα παραπάνω μηχανήματα απευθύνονται σε όλους τους ασκούμενους, ανεξάρτητα με τα σωματομετρικά τους χαρακτηριστικά και τα τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Η FTC λοιπόν αναζητά δικαστική εντολή, η οποία θα απαγορεύσει την κυκλοφορία των συγκεκριμένων προϊόντων στην αγορά καθώς επίσης και τις διαφημίσεις αυτών, ενώ ταυτόχρονα ζητά από τις εταιρείες να αποζημιώσουν τους καταναλωτές που έχουν προβεί στην αγορά αυτών των προϊόντων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση