Τα αποτελέσματα του Eurodiet για τη σχέση διατροφής – υγείας

Τα αποτελέσματα του προγράμματος Eurodiet, ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που συντονίζει το πανεπιστήμιο της Κρήτης και μελετά τη σχέση της διατροφής και του τρόπου ζωής με τη δημόσια υγεία, παρουσιάστηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε από τον επίτροπο για θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή κ. David Byrne.

Η διατροφή έχει αναγνωριστεί ως ένας από του σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν την καλή υγεία. Ερευνες έχουν δείξει ότι ο μη ενδεδειγμένος τρόπος διατροφής και η καθιστική ζωή μπορεί να είναι υπεύθυνα για το 1/3 των περιπτώσεων καρκίνου, καθώς και για πρόωρους θανάτους που οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Εχοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο της διατροφής και θέλοντας να συμβάλει σε μία συντονισμένη προσέγγιση σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδότησε το 1998 το πρόγραμμα Eurodiet.

Εκτοτε το Eurodiet έχει δώσει σημαντικά στοιχεία για τη σχέση υγείας και διατροφής, τη μετάφραση των διαιτητικών αναγκών σε διατροφικές οδηγίες καθώς και την προώθηση υγιεινού τρόπου διατροφής και γενικότερα του υγιεινού τρόπου ζωής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση