Εξυπνο φάρμακο κατά των αλλεργιών

Ενα νέο γενετικά τροποποιημένο φάρμακο, που προς το παρόν ονομάζεται GE2, περιορίζει σημαντικά τις αλλεργικές αντιδράσεις σε πειραματόζωα σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Αντζελες, υπό την αιγίδα του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, για τις Αλλεργίες και τα Λοιμώδη Νοσήματα.

Το GE2 έχει την ιδιότητα να συνδέεται με υποδοχείς στα μαστοκύτταρα και τα βασεόφιλα, (ομάδες κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος) οι οποίοι ελέγχουν την έκκριση της ισταμίνης, μίας ουσίας η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τις αλλεργίες.

Η ταυτόχρονη σύνδεση με τους υποδοχείς και των δύο αυτών τύπων κυττάρων περιορίζει σημαντικά την έκκριση της ισταμίνης, κάνοντας έτσι το GE2 ένα ιδανικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του άσθματος, της αλλεργικής ρινίτιδας, αλλά και πολλών αλλεργιών που οφείλονται σε τρόφιμα.

Βλέπουμε λοιπόν πως η γενετική μηχανική και η γνώση του μηχανισμού που προκαλεί τα συμπτώματα των αλλεργικών αντιδράσεων, μπορεί να οδηγήσουν στην κατασκευή ενός έξυπνου φαρμάκου με απόλυτα εξειδικευμένη δράση το οποίο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση