20 εκατομμύρια για αναψυκτικό με καυστική ποτάσα

Το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε εφετειακή απόφαση που υποχρέωνε πολυεθνική εταιρεία αναψυκτικών να καταβάλει αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δρχ. για τη βλάβη που υπέστη νεαρή γυναίκα, η οποία ήπιε αναψυκτικό από μπουκάλι που περιείχε μέσα υπόλειμμα καυστικής ποτάσας και καυστικής σόδας.

Ειδικότερα, ο ΑΠ έκρινε ότι η εταιρεία έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση 20 εκατ. δρχ. για διαφυγόντα κέρδη που είχε η άτυχη γυναίκα από την εργασία της, τις βοηθούς που χρειάσθηκε να προσλάβει κατά το διάστημα που παρουσίαζε προβλήματα υγείας, καθώς και για την ηθική βλάβη που υπέστη, λόγω του πλημμελούς ελέγχου που είχε γίνει από την εταιρεία αναψυκτικών.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 1990 η νεαρή γυναίκα ήταν σε εστιατόριο και ήπιε “Seven Up”. Αμέσως αισθάνθηκε έντονο κάψιμο στο στόμα και τον φάρυγγα, σπασμούς στο στομάχι και δύσπνοια. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο και έγιναν πλύσεις στομάχου, ενώ ακολούθησε μακροχρόνια θεραπευτική αγωγή.

Η νεαρή γυναίκα έκανε καταγγελία στην Αγορανομία και διαπιστώθηκε ότι είχε παραμείνει καυστική ποτάσα και καυστική σόδα στο μπουκάλι του εν λόγω αναψυκτικού. Έτσι, η γυναίκα κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εταιρείας “PEPSICO HBH”. Η τελευταία υποστήριξε ότι δεν έχει ευθύνη, αλλά ο ισχυρισμός αυτός δεν έγινε δεκτός από την Δικαιοσύνη.

Ο ΑΠ έκρινε ότι το Εφετείο είχε αιτιολογήσει ορθά την ευθύνη της εταιρείας αναψυκτικών καθώς και τους λόγους που έπρεπε να αποζημιωθεί η νεαρή γυναίκα για το εν λόγω συμβάν.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι σε πραγματογνωμοσύνη εννέα χρόνια μετά το συμβάν, διαπιστώθηκε ότι η νεαρή γυναίκα έχει πρόβλημα υποσμίας και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για βελτίωση της όσφρησης της.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση