Κύπρος: Αναβλήθηκαν αλλά δεν ακυρώθηκαν οι μαθητικές εκδρομές

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου κ. Φρίξος Σαββίδης, διευκρίνισε ότι δεν έχουν ακυρωθεί οι μαθητικές εκδρομές στην Ελλάδα, αλλά έχουν αναβληθεί και ανέφερε ότι σε μία προσπάθεια να κατευναστούν οι προϋποθέσεις πανικού εκρίθη φρόνιμο και σωστό να αναβληθούν οι μαθητικές εκδρομές έως ότου ξεκαθαρίσει το σκηνικό στην Ελλάδα.

Είπε επίσης ότι αναμένεται ύφεση της κατάστασης στην Ελλάδα και ότι ορισμένα από τα περιστατικά που είχαν εντοπιστεί έχουν αντιμετωπιστεί και οι ασθενείς άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι είχε νέα επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας της Ελλάδας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, ο οποίος του είπε ότι παρά την ύφεση, συνεχίζεται η επαγρύπνηση. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσπάθειες για εντοπισμό του ιού.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε οτι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με συμμετοχή του υπουργού Παιδείας της συνομοσπονδίας γονέων και άλλων φορέων για μελέτη του θέματος των μαθητικών εκδρομών στην Ελλάδα.

Είπε επίσης οτι ο ίδιος θα εισηγηθεί επαναπρογραμματισμό των εκδρομών με ταυτόχρονη παρακολούθηση των εξελίξεων στην Ελλάδα. Αν, πρόσθεσε, στο διάστημα των μερικών ημερών που θα απαιτηθεί για τον προγραμματισμό, η κατάσταση στην Ελλάδα εκτονωθεί, τότε να πραγματοποιηθούν οι εκδρομές. Σε αντίθετη περίπτωση να ακυρωθούν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση