Οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνου τα Σαββατοκύριακα

Οι έφηβοι δεν χρειάζονται πλέον δικαιολογία για να παραμένουν στο κρεβάτι τους ως αργά, το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής, αφού έχουν πια την συγκατάθεση των επιστημόνων. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς του Northwestern University στο Ιλινόις, τα νεαρά άτομα πρέπει να κοιμούνται περισσότερες ώρες το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αναπληρώνουν τον ύπνο που έχασαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι ερευνητές μάλιστα υποστηρίζουν πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να δημιουργήσει στους έφηβους προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς επίσης μπορεί και να ευθύνεται για την μειωμένη απόδοση τους στο σχολείο.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 729 άτομα, ηλικίας 12-17 ετών. Τα χώρισαν σε δύο γκρουπ. Η πρώτη ομάδα κοιμόταν τις καθημερινές 8.5 ώρες, κατά μέσο όρο, και περισσότερο από 9.5 ώρες τα Σαββατοκύριακα, ενώ η δεύτερη κοιμόταν λιγότερες ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του American Academy of Neurology’s, έδειξαν πως τα άτομα της πρώτης ομάδας ανταποκρίνονταν καλύτερα στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιδιά που ένιωθαν κουρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας και είχαν μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση