Τι ξέρετε για τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας;

Ενας στους τρεις Ελληνες αγνοεί ότι οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα ρούχα και φτάνουν στο δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 1/3 όλων των καρκίνων αφορά καρκίνους του δέρματος και τα κακοήθη μελανώματα αποτελούν την κακοηθέστερη μορφή καρκίνου.

Ο ήλιος ευθύνεται για το 90% των δερματικών καρκίνων. Παγκόσμια επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ετήσια αύξηση της τάξεως των 4.500 περιστατικών κακοήθους μελανώματος.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής και διεθνής σύμβουλος του Skin Cancer Foundation κυρία Δήμητρα Ντάσιου – Πλακίδα, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο αυξάνονται διαρκώς και στη χώρα μας, με έντονους ρυθμούς, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την οργανωμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Rolco, με τη συμμετοχή 1.000 ατόμων, διερεύνησε κατά πόσο οι Έλληνες γνωρίζουν ότι οι ακτίνες UVA και UVB του ήλιου διαπερνούν τα ρούχα και φτάνουν στο δέρμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 97% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί ελαφρά ρούχα (μπλουζάκια) για προστασία από τον ήλιο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 30% των ερωτηθέντων, σχεδόν το 1/3, αγνοεί ότι οι βλαβερές ακτίνες διαπερνούν τα ρούχα και φτάνουν στο δέρμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση