Φροντιστήριο για διατροφή και άσκηση στους μαθητές

Αθλητικά κέντρα – φροντιστήρια, στα οποία τα παιδιά του γυμνασίου θα ασχολούνται με φυσικές δραστηριότητες καθώς επίσης θα παρακολουθούν μαθήματα σωστής διατροφής, πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα σε 25 σχολεία της Λίβερπουλ, στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος που στοχεύει στην καταπολέμηση της καθιστικής ζωής και κατά συνέπεια της παιδικής παχυσαρκίας.

Τα παραπάνω αθλητικά κέντρα θα δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε κάποια αθλητική δραστηριότητα, επιλέγοντας ένα σπορ ανάμεσα σε πολλά. Επιπλέον οι μαθητές θα υποβάλλονται σε τεστ λιπομέτρησης και σε κάποιες άλλες σωματικές μετρήσεις, προκειμένου να αναλυθεί η σύσταση του σώματος του και να τους δοθεί το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα.

Η πραγματοποίηση του παραπάνω πιλοτικού προγράμματος είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας, η οποία αποκάλυψε πως από τους 6000 μαθητές που συμμετείχαν στη μελέτη, το 15% είναι παχύσαρκοι, το 33% δεν ασκείται συστηματικά, ενώ το 45% δεν περιλαμβάνει λαχανικά στη διατροφή του.

Μεγάλο ποσοστό Βρετανών υποφέρει από προβλήματα παχυσαρκίας, σακχαρώδους διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης καθώς επίσης από καρδιά. Στην εμφάνιση των παραπάνω προβλημάτων παίζει καθοριστικό ρόλο η αποχή από την άσκηση και η κακή διατροφή.

Τα αθλητικά κέντρα θα τεθούν σε λειτουργία τον Μάιο και θα επιτηρούνται από εξειδικευμένο προσωπικό γιατρών, διαιτολόγων, γυμναστών και φυσιοθεραπευτών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση