Ενας στους δέκα υπαλλήλους νοιώθει κουρασμένος

To 10% των υπαλλήλων, ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης που εργάζεται, παρουσιάζει συμπτώματα χρόνιας κόπωσης. Κύρια αιτία είναι η έλλειψη της δυνατότητας ανάληψης πρωτοβουλιών μέσα στον εργασιακό χώρο και οι κακές σχέσεις με τους άλλους εργαζόμενους. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχ, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα με θέμα ‘ Χρόνια κόπωση στην εργασία’.

Στην παραπάνω έρευνα συμμετείχαν 8000 υγιείς υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονταν σε διαφορετικές εταιρείες και σε διαφορετικά τμήματα. Η μελέτη είχε διάρκεια τρία χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 10% των αντρών και το 14% των γυναικών ανέφερε ότι παρουσίαζε συχνά συμπτώματα κόπωσης.

Οι άντρες που κατέχουν θέσεις με υψηλές απαιτήσεις και που πρέπει να ανταποκριθούν σε πολλαπλές επαγγελματικές υποχρεώσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν τα συμπτώματα αυτά, συγκριτικά με αυτούς που αναλαμβάνουν λιγότερες ευθύνες και δεν καταλαμβάνονται από το άγχος. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που κάνουν καριέρα και που έχουν συχνές προστριβές με τους συναδέλφους τους.

Αλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του συγκεκριμένου προβλήματος στους άντρες είναι η παχυσαρκία και η ελλιπής άσκηση, ενώ στις γυναίκες παίζει σημαντικό ρόλο ο χαμηλός δείκτης μάζας σώματος και η καθιστική ζωή στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση