Θετικά αποτελέσματα από τη χρήση κλιοκινόλης κατά του Αλτσχάιμερ

Ελπιδοφόρα είναι τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της κλιοκινόλης (Clioquinol), ενός φαρμάκου κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του 7ου Παγκοσμίου Συμποσίου για τις Νέες Εξελίξεις στη Θεραπεία της νόσου του Alzheimer, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας.

Στην μελέτη, που έγινε στην Αυστραλία, συμμετείχαν 32 ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους έλαβαν κλιοκινόλη ως θεραπεία και οι άλλοι μισοί placebo. Το πρώτο σημαντικό εύρημα της μελέτης ήταν ότι στους υπό θεραπεία με κλιοκινόλη ασθενείς παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των επιπέδων της αμυλοειδούς πρωτεΐνης στο αίμα, σε αντίθεση με την ομάδα ασθενών που έλαβαν placebo, των οποίων τα επίπεδα της αμυλοειδούς πρωτεΐνης αυξήθηκαν.

Το δεύτερο σημαντικό εύρημα της μελέτης αφορά την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου στους πιο επιβαρημένους από τη νόσο ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με κλιοκινόλη σε σύγκριση με την ομάδα που έλαβε θεραπεία με placebo.

Η ανωτέρω μελέτη έγινε για λογαριασμό της αυστραλιανής εταιρείας Prana Biotechnology Limited, ενώ ο ελληνικός Ομιλος Εταιρειών Γερολυμάτος έχει εξασφαλίσει διεθνώς τα δικαιώματα της χρήσης της κλιοκινόλης για την πρόληψη και θεραπεία της νόσου του Alzheimer μέσω της κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις Η.Π.Α., καθώς και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση