Χιλιάδες παιδιά από την Αλβανία διοχετεύονται παράνομα στην Ελλάδα

Πολλά από τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης στην Αλβανία, διοχετεύονται και στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Πρόκειται για παιδιά, στην πλειοψηφία τους 14 μέχρι 17 ετών, συνήθως ανήλικα κορίτσια που εργάζονται σαν πόρνες και μικρά παιδιά, κυρίως αγόρια, που πέφτουν θύματα παράνομης διακίνησης για επαιτεία, τα οποία είτε αγοράζονται απ’ευθείας από τις νέες οικογένειές τους, είτε πέφτουν θύματα απαγωγής.

Τα στοιχεία αυτά περιέχονται σε αναφορά της διεθνούς οργάνωσης, “TERRE DES HOMMES”, και φέρει στο φως της δημοσιότητας το ”Χαμόγελο του Παιδιού”. Χαρακτηριστικό είναι, ότι περίπου 4.000 ανήλικα κορίτσια εργάζονται σαν πόρνες στη χώρα μας, ενώ έχουν αναφερθεί περισσότερα από 300 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσα στο 2000.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι 30.000-50.000 παιδιά, κάτω των 18 ετών, εργάζονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο στη χώρα μας, ενώ ακόμη και τετράχρονα παιδιά εργάζονται μέχρι και 16 ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης CRCA, τα περισσότερα παιδιά βρίσκουν δουλειά ως μικροπωλητές, κρατάνε καταστήματα, γίνονται αγρότες ή βοσκοί, ”βαποράκια”, εργάτες υφαντουργίας, λούστροι ή πόρνες. Το τραγικό είναι ότι οι επιθεωρητές εργασίας, που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής έρευνας για καταγγελίες που αφορούν την παιδική εργασία, δεν έχουν θεσπίσει καμία ποινή για όσους παραβιάζουν το νόμο και εκμεταλλεύονται την παιδική αθωότητα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση