Το αλκοόλ αιτία θανάτου για 1.400 φοιτητές ετησίως στις ΗΠΑ

Το αλκοόλ ευθύνεται για 1.400 θανάτους και 70.000 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας στις ΗΠΑ, μεταξύ των φοιτητών, σύμφωνα με έρευνα της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Βοστόνης που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος για την κατάχρηση αλκοόλ και αλκοολισμού των ΗΠΑ (National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism – NIAAA).

Οι περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ οφείλονται σε τροχαία ατυχήματα, ενώ περισσότεροι από 1.100 θάνατοι σημειώνονται σε φοιτητές ηλικίας 18-24 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότερο από το ένα τέταρτο των φοιτητών οδήγησαν υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τον τελευταίο χρόνο.

Η βία αποτελεί επίσης ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με την κατάχρηση αλκοόλ που παρατηρείται στους φοιτητές.

Το 13% των φοιτητών που πήραν μέρος στην έρευνα υποστήριξε ότι είχε κάποια στιγμή δεχθεί επίθεση από άλλο φοιτητή που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες από 633.000 επιθέσεις, αριθμός που ξεπερνά ακόμα και τον πληθυσμό της πόλης της Βοστόνης.

Επιπλέον τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η κατάχρηση αλκοόλ οδηγεί σε 500.000 τραυματισμούς και 70.000 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού κάθε χρόνο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύονται πριν την Πέμπτη 11η Απριλίου, η οποία είναι και η Εθνική Ημέρα ελέγχου της κατανάλωσης αλκοόλ στις ΗΠΑ (National Alcohol Screening Day).

Την ημέρα αυτή σε περισσότερα από 550 κολέγια και πανεπιστήμια θα υπάρχουν 2.700 σημεία ελέγχου κατανάλωσης αλκοόλ.

Επιπρόσθετα το Ιδρυμα ΝΙΑΑ θα αποστείλει τα αποτελέσματα των ελέγχων μαζί με σχετικές εκθέσεις, που θα συμπεριλαμβάνουν και στρατηγικές αντιμετώπισης του προβλήματος, σε όλα τα κολέγια και πανεπιστήμια της χώρας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση