Δεν επέτρεψαν εκδρομή σε μαθητές ειδικού λυκείου. Παρέμβαση Ευθυμίου

Σαν κεραυνός έπεσε στους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Λυκείου Αθηνών η αρνητική απάντηση της νομαρχίας, να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή των τελειοφοίτων. Η απόφαση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στηρίχθηκε σε προεδρικό διάταγμα του 1982 το οποίο απαγορεύει τις πολυήμερες εκδρομές στους μαθητές των ειδικών σχολείων.

Μια διάταξη η οποία όμως είχε πέσει σε αχρηστία, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας με ειδικές ανάγκες, κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Η Συνομοσπονδία έστειλε διαμαρτυρία στους συναρμόδιους φορείς και στο υπουργείο Παιδείας, γνωστοποιώντας την πράξη της νομαρχίας, η οποία, σύμφωνα με τη διαμαρτυρία “αναδεικνύει τον εαυτό της σε θεματοφύλακα των διακρίσεων και του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και την ανάγκη άμεσης κάθαρσης της νομοθεσίας του υπουργείου Παιδείας, από όλες τις διατάξεις που συνιστούν διακρίσεις και προκαλούν αποκλεισμό στα άτομα με αναπηρίες”.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου πληροφορηθείς την άρνηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης έδωσε εντολή να αρχίσουν αμέσως οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδρομή των μαθητών.

Οι μαθητές, που έχουν προγραμματίσει να αναχωρήσουν στις 15 Απριλίου, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές, είναι δέκα και έχουν τη σύμφωνο γνώμη των γονέων τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση