Ενα χάπι θα καταργήσει το γυμναστήριο…

Aποτελεί το ιδανικό δώρο για τους τεμπέληδες, αφού θα μπορούν να χτίζουν μυς από την πολυθρόνα του σπιτιού τους. Πρόκειται για ένα νέο επαναστατικό χάπι, το οποίο θα μπορεί να αυξάνει τη μυϊκή μάζα του ατόμου, χωρίς αυτό να χρειάζεται να συμμετέχει σε καμία αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Duke, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Journal Science.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν τα μυϊκά κύτταρα, προκειμένου να βελτιωθεί η δύναμη και η αντοχή του μυϊκού συστήματος. Κατανοώντας τις χημικές αυτές διεργασίες, οι επιστήμονες πιστεύουν πως μελλοντικά θα είναι σε θέση να παράγουν το χάπι, το οποίο θα μπορεί να αντικαθιστά την προπόνηση.

Σκοπός βέβαια της συγκεκριμένης έρευνας δεν είναι να μειώσει την αξία της σωματικής άσκησης, αλλά να βοηθήσει τους ασθενείς, που δεν μπορούν να ασκηθούν λόγω καρδιοαναπνευστικών ή άλλων παθήσεων, να αποκομίσουν τα οφέλη της γυμναστικής χωρίς να συμμετέχουν ενεργά σ’αυτήν.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας πραγματοποίησαν πείραμα σε μια ομάδα ποντικιών, των οποίων τα γονίδια παρήγαν την πρωτείνη CaMK (calmodulin-dependent protein kinase) σε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι τα συνηθισμένα ποντίκια. Το υψηλό επίπεδο της CaMK στον οργανισμό συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων μιτοχονδρίων στα μυϊκά κύτταρα.

Τα κύτταρα που έχουν πολλά μιτοχόνδρια μπορούν να εργαστούν πιο σκληρά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αθλητική δραστηριότητα αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων στα μυϊκά κύτταρα. Οι επιστήμονες λοιπόν ψάχνουν να βρουν το χάπι, το οποίο θα προκαλεί αυξημένη παραγωγή της πρωτεΐνης CaMK στον οργανισμό, προκειμένου να αναπτύσσεται το μυϊκό σύστημα, χωρίς να απαιτείται άσκηση.

Την έρευνα αυτή έχουν αναλάβει πολλές φαρμακευτικές εταιρείας, προσπαθώντας να διεκδικήσουν την πρωτιά μιας τέτοιας ανακάλυψης. Μέχρι όμως νεοτέρων αποτελεσμάτων, εσείς πρέπει να συνεχίσετε ακάθεκτοι την προπόνηση!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση