Αυτοκόλλητα αναισθητικά για λιγότερο πόνο στον οδοντίατρο

Ενα αυτοκόλλητο με αναλγητικές ιδιότητες, το οποίο προσφέρει καλύτερη αναισθησία σε σχέση με τα διάφορα ζελ και αλοιφές που χρησιμοποιούνται σήμερα από τον οδοντίατρο, πριν από την ένεση, δοκιμάστηκε με επιτυχία από ερευνητές του Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στις ΗΠΑ.

Τα προϊόντα αυτά αναισθητοποιούν συνήθως ελαφρά την περιοχή που θα γίνει η ένεση, η αναισθησία είναι όμως επιφανειακή. Χρησιμοποιούνται κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, ιδίως σε ασθενείς που φοβούνται την ένεση.

Το νέο αυτό αυτοκόλλητο φαίνεται ότι προσφέρει πιο βαθιά και μεγαλύτερης διάρκειας αναισθησία, ελαττώνοντας ουσιαστικά τον πόνο που προκαλεί η ένεση, ιδίως σε περιοχές όπως η σκληρή υπερώα. Επιπλέον αυτό το βάθος αναισθησίας, επιτρέπει τη χρήση του και στη θεραπεία ασθενών με ουλίτιδα ή με ελαφρά περιοδοντίτιδα, όπου ο καθαρισμός γίνεται σε μεγαλύτερο βάθος.

Το αυτοκόλλητο, παρασκευάζεται από την εταιρεία Noven Pharmaceuticals, έχει μέγεθος δύο εκατοστά και έχει ως δραστική ουσία τη λιδοκαΐνη. Η αναισθησία διαρκεί μέχρι και 45 λεπτά, αλλά φτάνει στο μέγιστο βάθος της σε 30 λεπτά, στοιχείο που αποτελεί και το κυριότερο μειονέκτημα του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση