Μπλούζα καταγράφει τη φυσική κατάσταση του αθλητή

Μια μπλούζα με ενσωματωμένη συσκευή η οποία καταγράφει την καρδιακή συχνότητα, τη θερμοκρασία του σώματος και την επιτάχυνση που αναπτύσσει ένας επαγγελματίας αθλητής κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του, είναι το νέο τεχνολογικό επίτευγμα των επιστημόνων.

Η ειδική αυτή συσκευή, η οποία είναι ελαφριά και δεν επιβαρύνει τον ασκούμενο, θα βοηθήσει τους γιατρούς και τους προπονητές να παρακολουθούν τις επιδόσεις των αθλητών τους και να τροποποιούν το προπονητικό τους πρόγραμμα ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα καταγράφονται στην συγκεκριμένη συσκευή.

Οι προπονητές λοιπόν θα μπορούν να ελέγχουν τη σωματική και ψυχολογική κατάσταση των αθλητών τους σε πραγματικούς αγώνες, οι οποίοι είναι συνήθως στρεσογόνοι, αλλά και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων τους όπου οι ασκούμενοι είναι πιο χαλαροί.

Ο τρόπος που αντιδρά ο αθλητής σε κάθε περίπτωση δίνει πολύτιμες πληροφορίες στο προπονητή και στο γιατρό της ομάδας για το πως πρέπει να σχεδιαστεί το προπονητικό του πρόγραμμα στο μέλλον.

Στην περίπτωση λοιπόν που ένας ποδοσφαιριστής αγχώνεται υπερβολικά, όταν εκτελεί ένα πέναλτι, η συγκεκριμένη συσκευή καταγράφει τις μεταβολές που προκύπτουν στον οργανισμό του.

Στην συνέχεια ο προπονητής αντιλαμβάνεται πως ο αθλητής του χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη στις δύσκολες φάσεις και ξεκινάει να δουλεύει μαζί του πάνω στο συγκεκριμένο τομέα, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του.

Μέχρι σήμερα, οι αθλητές χρησιμοποιούσαν παλμογράφους μόνο στην προαγωνιστική τους περίοδο, κατά την οποία δίνεται μεγαλύτερη σημασία στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

Οι αθλητές, όταν ενημερώνονται για την καινούργια αυτή συσκευή, αντιδρούν συγκρατημένα αφήνοντας την επιλογή στους προπονητές τους. Το μέλλον θα δείξει πόσο αποτελεσματική μπορεί να αποβεί η παραπάνω συσκευή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση