Νέο γονιδιακό τεστ για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη

Ενα νέο γονιδιακό τεστ θα βοηθήσει σημαντικά τους επιστήμονες να ανιχνεύουν τους ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν, οι οποίοι δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of the American Medical Association.

Το τεστ ανιχνεύει την ύπαρξη ενός γονιδίου με την ονομασία AMACR, το οποίο υπερεκφράζεται σε περίπτωση ύπαρξης καρκίνου του προστάτη. Το ποσοστό επιτυχούς διάγνωσης ανήλθε σε 97%, ενώ δεν έδωσε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα (δηλαδή δεν έδειξε την ύπαρξη καρκίνου, σε ιστούς που ήταν υγιείς).

Σήμερα, για τη διάγνωση της νόσου χρησιμοποιείται ευρέως το τεστ PSA, το οποίο ανιχνεύει την ομώνυμη πρωτεΐνη, η οποία έχει αντιγονικές ιδιότητες, η οποία όμως συχνά ανευρίσκεται σε υψηλές τιμές και σε ασθενείς χωρίς κακοήθεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το νέο τεστ σε συνδυασμό και με το PSA θα συμβάλλει σημαντικά στην ακριβέστερη διάγνωση ασθενών με καρκίνο του προστάτη, ο οποίος κατέχει τη δεύτερη θέση ως αιτία θανάτου από καρκίνο, στους άνδρες, στην Αμερική.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση