Μήνυμα αλληλεγγύης προς τις γυναίκες της Παλαιστίνης

Με ψήφισμα αλληλεγγύης προς τις παλαιστίνιες γυναίκες, αλλά και τις μητέρες των Ισραηλινών στρατιωτών, καθώς και με δηλωμένη την αγωνιστική διάθεση των γυναικών να ανταποκριθούν με την αυξημένη παρουσία και δράση τους στις τεράστιες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τρίτου συνεδρίου για τις Γυναίκες και την Αυτοδιοίκηση που οργάνωσε στη Ρόδο το Πανελλήνιο Δίκτυο Αιρετών Γυναικών στην ΤΑ.

Στο ομόφωνο ψήφισμα των 250 συνέδρων καταδικάζεται η βία και η τρομοκρατία απ’ όπου και αν προέρχεται όπως και οι τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή.

Οσον αφορά τις συμπερασματικές προτάσεις του συνεδρίου που διατύπωσε η πρόεδρος του δικτύου κ. Μάρω Ζόμπολα επισημαίνεται ότι δεν αρκεί η θεσμοθετημένη ποσοστιαία συμμετοχή στα ψηφοδέλτια (33,3%) και ότι χρειάζεται μεθοδευμένος αγώνας για την εκλογιμότητα.

Χαρακτηρίζεται ως ψευδοεπιχείρημα όσα λέγονται για έλλειψη γυναικών στη συμπλήρωση των συνδυασμών, αφού είναι χιλιάδες οι γυναικες στο συνδικαλισμό, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και σε όλη την Ευρώπη το 85% των μελών των ΜΚΟ είναι γυναίκες.

Ζητούν από τα κόμματα να θέσουν επικεφαλής των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών γυναίκες, ως απόδειξη της πολιτικής τους βούλησης για ισότητα.

Διεκδικούν ισχυρή ανανεωμένη τοπική αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ραγδαία μεταλλασσόμενου κόσμου.

Τέλος, επιβεβαιώνεται ότι οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην ΤΑ γιατί είναι το διαρκώς ενεργό και περισσότερο ευαίσθητο κομμάτι της που μπορεί να εμποδίσει την περιθωριοποίηση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων (μειονότητες, πρόσφυγες, τρίτης ηλικίας κλπ).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση