Επανεξετάζεται φάρμακο κατά της παχυσαρκίας στην Ευρώπη

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι αρχίζει την επανεξέταση για τους κινδύνους και τα οφέλη της σιμπουτραμίνης, φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και κυκλοφορεί στην Ευρώπη με την εμπορική ονομασία Reductil.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα αποσύρθηκε προσωρινά από την Ιταλική αγορά, μετά την αναφορά δύο θανάτων που σημειώθηκαν από τη χρήση του.

Στις 7 Μαρτίου, ο Ιταλός υπουργός Υγείας κ. Girolamo Sirchia ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται πλέον η πώληση φαρμάκων για την παχυσαρκία που περιέχουν την ουσία σιμπουτραμίνη, μετά από 50 αναφορές παρενεργειών, σε άτομα στα οποία είχαν χορηγηθεί φάρμακα με τη συγκεκριμένη δραστική ουσία.

Εκπρόσωποι της παρασκευάστριας εταιρίας Abbott, αναφέρουν ότι γνωρίζουν ότι έχουν σημειωθεί 34 θάνατοι, παγκοσμίως, ατόμων που λάμβαναν το φάρμακο, υποστηρίζουν όμως ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η λήψη της σιμπουτραμίνης προκάλεσε το θανάτό τους, προσθέτοντας ότι εκατομμύρια ασθενείς έχουν λάβει το φάρμακο από το 1997, που πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση