Αντιμετώπιση κουνουπιών με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα

Δοκιμασμένες μεθόδους και φάρμακα ήπιας μορφής, φιλικά προς το περιβάλλον, θα χρησιμοποιήσουν η νομαρχία Καβάλας και οι δήμοι του Νέστου με στόχο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα κουνούπια, που αποτελούν σοβαρό πρόβλημα, εδώ και αρκετά χρόνια, για ολόκληρη σχεδόν την παρανέστια περιοχή. Το νομαρχιακό συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε το ποσό των 350.000 ευρώ (περίπου 119 εκατομμυρίων δρχ) για το σύνολο των σχετικών ενεργειών.

Τα σκευάσματα που επιλέχθηκαν θα έχουν μηδενική τοξικότητα και υπάρχει έγκριση απο το υπουργείο Γεωργίας και τη Διεύθυνση Υγείας Καβάλας.

Το “σαφάρι” κατά των κουνουπιών ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από δύο χρόνια και πάλι απο το Νέστο, μια περιοχή η οποία υποφέρει επί δεκαετίες απο τα ενοχλητικά αυτά έντομα.

Στόχος είναι να απαλλαγεί ολόκληρη η περιοχή απο τη Νέα Καρβάλη και μέχρι το Νέστο από τα κουνούπια, η παρουσία των οποίων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα που πήρε διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ανατολικής Καβάλας.

Σμήνη κουνουπιών επηρεάζουν ακόμα και τα ζώα αλλά και τις καλλιέργειες, ενώ δημιουργούν μια δυσμενή και ανεπιθύμητη κατάσταση απο την άνοιξη και μέχρι το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση